Nieuws

Een ode aan gewone Rotterdammers die deze stad draaiende houden!

Honderd uur per week is Giovanni Olivo ‘s zomers ijsmaker, aan Hello Kitty-ijs doet hij niet

Schrijver en columnist Ernest van der Kwast schrijft elke maand een ode aan gewone Rotterdammers die deze stad draaiende houden. Deze keer Giovanni Olivo van ijssalon Venezia in Rotterdam. Lees het hele verhaal op het AD

50 jaar Venezia IJssalon

IJssalon Venezia viert vijftig jarig bestaan!

Venezia IJssalon op de Oude Binnenweg bestaat in 2014 vijftig jaar. De familie Olivo, die de ijssalon runt, zit al vijf generaties lang in het ijs. Donderdag kwam onder meer vaste klant én burgemeester Aboutaleb langs om de eigenaren te feliciteren.

Nog altijd gebruikt zoon Giovanni de recepten van zijn opa. Tien jaar geleden nam hij de zaak over van zijn vader Giuseppe. Die trok op veertienjarige leeftijd al door de straten van Leiden met een ijscokar. Inmiddels woont zijn vader weer in Italië.

Beroemde Rotterdammers
De ijssalon trekt ook veel beroemde Rotterdammers. Zo zijn Jules Deelder, Wilfried de Jong en burgemeester Ahmed Aboutaleb al gespot. ”Ze verkopen hier als enige in Rotterdam suikervrij ijs”, vertelt Aboutaleb. “Het is heel erg lekker, maar ik neem maar één bolletje hoor.”

Het boekroman: "De ijsmakers"

Familie Olivo en hun eigen traditionele Italiaanse ijs recept.

Het ijs van van Familie Olivo wordt al vijf generaties lang op dezelfde ambachtelijke wijze bereid.

Ernest van der Kwast bracht in 2105 de roman “De ijsmakers” uit waarin o.a. inspiratie is gehaald uit de verhalen over de geschiedenis van Familie Olivo. De herkomst van de ijsmakers, de eerste generatie ijsmakers en hun vestiging in Nederland… het wordt allemaal beschreven in deze prachtige roman.

Op onderstaande foto ontvangt Giovanni Olivo een gesigneerd exemplaar van het boek uit de handen van Ernest van der Kwast.

Vijf generaties lang ijs volgens eigen traditioneel Italiaans familie recept.